top of page

Utbyte mellan unga entreprenörer och etablerade företagare.

pexels-cottonbro-7441374.jpg

Det finns mängder av anledningar till att människor vid en viss tidpunkt i sitt liv bestämmer sig för att starta eget. Vissa ser en bra affärsmöjlighet, andra en frihet, tredje en alternativ utväg. Vissa alla tre delar.

Att starta företag kan kännas svindlande. Det är mycket att tänka på och därför finns vi på Vasa Capital. Vi stöttar och hjälper dig när vägen till framgång känns svår. Gamla som unga, nya som erfarna. 

Vi på Vasa Captial tror på att många unga hör hemma i arbetslivet. De har höga ambitioner, driv, energi och stora drömmar. Ung företagsamhet och entreprenörskap innebär inte bara anställningsmöjligheter. Det har även en positiv inverkan på landets välfärd. Fler jobb, ökad prestige och innovation.  

Det finns många stora fördelar med att komma igång med entreprenörskap redan i ung ålder. Man får lära sig teamwork, nätverkande, problemlösning, kritiskt nytänkande och självdisciplin. Listan kan göras lång. Alla dessa färdigheter kan gynnas både i skolmiljö men även senare i livet. Att lära sig om entreprenörskap och få kunskaper inom innovation och kreativt tänkande är ett oerhört viktigt verktyg, både för karriären men även sin personliga utveckling.

 

För att uppmuntra och hjälpa alla ambitiösa ungdomar (15-19 år) i Sverige har Svea Partner, tillsammans med oss på Vasa Capital, inrättat tävlingen: ”Pitcha din affärsidé och vinn ett startkapital på 100 000 kr.” Ett potentiell startskott i karriären för ungdomar med spännande affärsidéer som har tillväxtpotential.

 

Tävlingsprocessen är att skicka in sin affärsidé och sedan komma till Svea Partners kontor i Kista Science Tower och presentera. Utöver startkapitalet har de även möjligheten att binda kontakter med redan etablerat branschfolk och möjligheten att marknadsföra sin idé på olika plattformar.

"Vi vill identifiera, coacha och stötta ungdomar med talang, driv och entreprenörskap. Tillsammans skapar vi förutsättningar att starta ett bolag för de innovationer och tjänster vi anser håller över tid. Ung företagsamhet är ett viktigt bidrag till vår framtid, och framtiden är till för oss alla!" 
- Abbas Ghafori, VD på Svea Partners.

bottom of page